Wie is mascott?

Wie zijn we? Wat drijft ons?

Mascott Sailing startte in 2015 op als reisagentschap voor zeilers. Bareboat charters, crewed charters, flottieljes en guletcruises waren de specialiteit en sinds de start hebben we al veel ervaren en nieuwe zeilers mogen bijstaan in hun zoektocht naar de beste formule, de beste boot en de beste schipper.

Door de jaren heen groeide het besef dat afgelegen archipels niet enkel de interesse wegkapen van zeilers, maar in toenemende mate ook van niet-zeilers die de charme ontdekken om op plaatsen te geraken waar doorsnee vakantiegangers niet kunnen komen.
Voor deze groep ontwikkelde Mascott in 2019 haar intussen bekende “Archipelreizen”. Tijdens deze prachtige bootreizen wordt de boot in eerste instantie gebruikt als hotel en transportmiddel en exploreren we in kleine groepjes met schipper en gids uitgebreid de afgelegen archipels. De focus ligt hierbij steeds op waterbeleving, lichaamsbeweging, natuur en cultuur.

Sinds 2021 biedt Mascott haar archipelreizen ook aan reisorganisaties aan zoals Ying Ying Travel, die zich specialiseren in land-reizen, zodat hun klanten hun favoriete bestemming niet enkel van op land kunnen leren kennen, maar ook vanop het water. Samen met hun expertise in de organisatie van groepsreizen hebben we een aantal prachtige reispakketten samengesteld waar je nu mee van kan genieten.

Bereid je dus voor op een reis die je het beste biedt van twee werelden: hoogtepunten op het land met ervaren en kundige begeleiding en kennismaking met een nieuwe manier van reizen waarbij je op plaatsen komt die voor anderen buiten bereik blijven.

De tevredenheid van onze klanten vormt de drijvende motor achter onze motivatie. Bedankt voor uw vertrouwen!

Paul Elst

ontmoet onze begeleiders

Paul

Zaakvoerder van Mascott. De passie voor het reizen kwam er na een reis naar Myanmar, lang lang geleden. Het liet me nooit meer los. De zee, varen en zeilboten maken steeds een essentieel deel uit van mijn reizen en het is die combinatie die ik graag met jullie wil delen.

Mario

Zaakvoerder van Ying Ying Travel. China is mijn tweede land en Chinees bijna mijn moedertaal. Ying Ying betekent win-win en zo voelen we ons ook bij onze samenwerking met Mascott. Samen bouwen we aan een mooi, divers programma van rondreizen met een unieke formule

Frank

Reisbegeleider en gids in Madagaskar. Ik woon en werk al meer dan tien jaar in Madagaskar en begeleid groepen op aparte, op maat gemaakte “off the beaten track” programma’s. Laat mij je begeleiden op een ontdekking van het rode eiland en je zal mijn keuze om hier te blijven zeker begrijpen.

Kristou

Schipper en begeleider in Thailand. Mij vind je op het water. In Bretagne, in Zeeland, in Griekenland, als lesgever, als schipper, als begeleider. Enkele jaren geleden ging ik samen met Paul op exploratie in de Koh Chang archipel en we ontdekten er één van de mooiste vaargebieden die ik ooit al heb gezien. Ik kijk er steeds naar uit om dit te kunnen delen met nieuwe groepen nieuwsgierige reizigers.

Tom

Reisbegeleider en schipper in Indonesië en Maleisië. Enkele jaren geleden koos ik voor een leven dat meedeint op het ritme van de golven in plaats van het rollen van mijn bureaustoel. Ik zette met mijn zeiljacht koers naar Azië en verloor er mijn hart. Ik neem je mee naar één van de meest “off the beaten track” bestemmingen: de Anambas eilanden in Indonesië